lauantai 19. heinäkuuta 2014

Loma on palautumista varten!

Laitapa silmäsi kiinni. Mieti itseäsi stressaantuneena keskellä hektistä työviikkoa. Mistä silloin haaveilit? Mitä kuvittelit itsesi tekemässä, kun ajattelit kaukaisuudessa häämöttävää lomaa?

Ainakin minun on hyvä palauttaa nuo ajatukset mieleensä, kun huomaan tuskailevani, että en ole taaskaan tehnyt mitään järkevää loman aikana.

Minä haaveilin arjen puristuksessa kotiinjäämisesta ja joutenolosta. Haaveilin aikatauluttomista päivistä, jolloin on aikaa lukea ja tehdä käsitöitä tai mitä tahansa sellaista, johon kerrankin on aikaa.

Tämä on toteutunutkin. Olen saanut olla kotona, lueskella ja twiittailla. Olen jonkun verran tehnyt käsitöitäkin. Virkkasin vihdoin ja viimein jo pari vuotta sitten ostamani lampunvarjostimen. Vielä vähän ompeluhommia ja varjostin on valmis.


Ensimmäisenä viikonloppuna juhlittiin serkkuni viiskymppisiä ja tapasin pitkästä aikaa sukulaisiani. Se teki todella hyvää. Kävin viikolla mökillä siivoilemassa ja seuraavana viikonloppuna vietimme siellä mukavan pidennetyn viikonlopun hyvässä seurassa. Sitten olikin jo juhannus, joka sekin vietettiin mökillä. Viime viikonloppuna juhlin tytärpuoleni polttareita ihanassa nuoressa seurassa Tallinnassa ja Helsingissä. Viime viikonloppuna juhlimme nuoren parin häitä Espoossa. Kaikkea kivaa on siis tapahtunut!

Missasin sukujuhlien takia muutamat kesätapahtumat, mutta mitäs sitten. Ensi kesänä sitten paremmalla ajalla. Tälläkin hetkellä Tampereella on kaupunkifestivaalit ja ystävät postaavat kuvia keikoilta Facebookiin. Minä puolestani postaan haukien ja kesäkukkien kuvia täältä landelta.

Vielä on pari viikkoa lomaa jäljellä. Se kuluu ihan samoissa merkeissä kuin tähänkin asti. Töihin ei palaa tänäkään syksynä maailmaa nähnyttä tai kroppansa timmiksi reenannutta opea. Mutta uskon, että sinne palaa levännyt sekä arki- ja työelämään innokkaasti tarttuva ope, joka jaksaa painaa reippain mielin läpi tulevan lukuvuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti