tiistai 26. elokuuta 2014

Dekkareita lukutoukille

Tämä vuosi on julistettu kouluissa lukuinnon teemavuodeksi. Kirjoitin kirjojen luettamisesta aikaisemmin täällä ja täällä.

Minulla on tällä hetkellä aivan ihana kasiluokka, jossa on paljon lukutoukkia. Tänä syksynä oppilaiden tulee lukea yksi omavalintainen dekkari, mutta näille paljon lukeville tytöille jaoin dekkarilistat jo nyt. Merkkasin heille siitä muutamia tärppejä, joihin heidän kannattaisi tutustua. Tärpit vaihtelivat hieman l
ukijan mukaan.

Osa tytöistä oli jo lukenut Agatha Christietä, heille suosittelin toista suurta klassikkoa, Atrhur Conan Doylea. Kotimaisista dekkareista suosittelin heille Seppo Jokista, Leena Lehtolaista, Ilkka Remestä ja Mika Waltaria. Ulkomaisista dekkaristeista merkkasin listaan ainakin Dan Brownin, Umberto Econ, Indridasonin, Stieg Larssonin, Donna Leonin, Anthony Horowitzin, John Grishamin, Henning Mankellin, Lisa Marklundin ja Qiu Xiaolongin.

Kieltämättä aika yllätyksettömiä valintoja, mutta uskon, että tuosta joukosta löytyy jokaiselle edes pari hyvää dekkarikirjailijaa.

Koko dekkarilista löytyy tästä ja opetusblogistani. Päivitän listaa jatkuvasti.

Pyydän tyttöjä pitämään jonkinlaista lukupäiväkirjaa, jotta tiedän, kuinka paljon he ovat syksyn aikana dekkareita lukenut ja mitkä niistä ovat heitä viehättäneet.


2 kommenttia:

 1. Meillä Salla Simukan trilogia on saanut kaseilta innostuneen vastaanoton. Erään oppilaan äitikin ilmoitti, että aikoo lukea kaikki osat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!

   Täällä ilmoittautuu toinen äiti, joka aikoo tutustua ko. trilogiaan. Kävimme nimittäin eilen seiskojen kanssa kirjastossa ja lainasin ensimmäisen osan äänikirjana.

   Ilmoitin jo koulukirjastovastaavalle, että laittaa trilogian hankintalistalle.

   Poista