maanantai 8. heinäkuuta 2013

Oikea kesä!

Viime kesä oli surkea. Satoi vettä ja mies oli ainoastaan viikon kesälomalla.

Tänä kesänä kaikki on toisin! Ilmat ovat suosineet ja saamme lomailla yhdessä neljä viikkoa. Viime syksynä oli töiden alkaessa jo valmiiksi uupunut olo. Tänä kesänä kahden viikon jälkeen tuntui jo siltä, että akut olivat saaneet aimo annoksen aurinkoenergiaa. Ajatukset olivat täysin irtautuneet työasioista ja mieli ja keho olivat loma-asetuksilla.

Juhannuksesta alkaen olemme olleet mökillä. Pidin muutaman päivän täällä pienimuotoista kesäsiirtolaa: sauna lämmitettiin pari kertaa päivässä, pojat mesosivat vedessä pari tuntia kerrallaan, minä tein isoja annoksia ruokaa ja paistoin melkoisia pinoja lättyjä, mies grillasi toistakymmentä makkaraa illassa. Kunnon kesämeininkiä siis.

Tänä kesänä luonto on kulkenut muutaman viikon etuajassa. En ole koskaan ennen nähnyt maitohorsmia juhannuksen tienoilla. Ensimmäisen kerran pakastin mansikoita kesäkuun lopussa. Puna-apilatkin olivat kukassa ennen heinäkuun alkua. Mustikoita olen tottunut keräämään pihaltamme heinäkuun loppupuolella, mutta tänä kesänä puskat ovat jo nyt sinisinä isoista marjoista. Saa nähdä, koska viinimarjat kypsyvät. Yleensä olemme poimineet niitä elokuun puolessa välissä.Viime kesänä oli aikaa lähinnä vain suunnitella tulevia mökkiprojekteja. Tänä vuonna olen virkannut saunan eteiseen ihanan pehmeän "aurinkomaton" oranssista trikookuteesta.

 Aidan korjaus etenee vihdoinkin. Pari vuotta sitten lumi rikkoi vanhan aidan. Nyt mies on ehtinyt valaa kaikki uudet tukitolpat paikalleen. Esikoiseni maalasi poikkilaudat ja kohta pääsemme naputtelemaan aitaa paikoilleen.

Oma, rakas ikuisuusprojektini on tietenkin se komposti, josta haaveilin jo viime kesänä. Sain kaksi hienoa ohjetta, kiitos niistä sekä eräs anonyymi lukijani että Anne Rongas! Saas nähdä mitä saan aikaiseksi.

Viime kesänä varasin jo maalit huussin maalaamista varten, mutta sekin homma jäi tekemättä. Viime viikolla harmitti, kun avasimme verstaalle unohtunutta maalipurkkia. Tietäähän se, mitä vesiohenteiselle maalilla pakkasessa käy. Maali oli käyttökelvotonta.

Kun hain uuden purkin rautakaupasta, ymmärsin hyvin, miksi meidän perheemme ei koskaan matkustellut kesäisin ulkomaille. Mökin yllä- ja kunnossapitokustannukset, mökkireissuihin liittyvät bensa- ja ruokakulut sekä kaikki remonttitarvikehankinnat nielevät varmasti yhtä paljon rahaa kuin viisihenkisen perheen viikon tai parin ulkomaanreissu.

Yhtä kaikki, huussikin on nyt maalattu ja aikas hyvä siitäkin tuli. Seuraavaksi suunnittelemaan sisustusta!

Ja aitakin tuli naputeltua valmiiksi. Tämän kesän tärkeimmät projektit taisivat sitten ollakin siinä.
Nyt on hyvää aikaa alkaa suunnitella seuraavia ja näprätä pienempia juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti